Киприянови

Молитвено правило за хора, страдащи от черна магия, уроки, повлияни от секти и от всякакви форми на зловредно психо-физическо въздействие

Много хора днес стават жертви на магии, извършени от специално подготвени хора или любителски експерименти, попадат под влияние на екстрасензи, на хора, владеещи различни трикове за психическо въздействие, на хора по-силни и устойчиви психически, умеещи да въздействат върху съзнанието и подсъзнанието на другите. Немалко попадат под влиянието на различни източни гуру или представители на западни секти и нетрадиционни религии, които имат силно влияние върху човешката психика. Изключително често явление са случаите на уроки – попадане под силно чуждо психо или емоционално влияние, което води след себе си неразположение, често депресия, а може да се отрази върху цялостното здравословно състояние или да промени драстично живота на човека. Важно уточнение е, че не съществува бяла магия и че хора, които сами правят магии, не могат да ги развалят. Магията не унищожава магия, баенето не унищожава магия, самовнушението, че си недосегаем, също не помага. За отстраняване на подобни проблеми православната Църква е създала молитви срещу черна магия, уроки и др. Оптималният вариант е да ви ги прочете духовно лице, но при нужда може да ги четете за себе си, за съпруга, съпругата, за децата си или внуците си. В редовете по-долу предлагам едно такова правило. На мястото на точките се поставя името на човека, който страда от направена магия или от уроки.

В името на Отца и Сина, и Светия Дух. Амин!
След това е препоръчително да се кажат молитвите Светий Боже… Пресвета Троице… и Отче наш… / или поне Отче наш… /
Символът на вярата
Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.
И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало.
Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек.
И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан.
И възкръсна в третия ден, според Писанията.
И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца.
И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.
И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, Който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.
В едната, света, вселенска (съборна) и апостолска Църква.
Изповядвам едно Кръщение за опрощаване на греховете.
Чакам възкресение на мъртвите.
И живот в бъдещия век! Амин.
Деветдесети псалом
Който живее под покрива на Всевишния, той обитава под сянката на Всемогъщия, и казва Господу: Ти си мое прибежище, защита моя, Бог мой, Комуто се уповавам! Той ще те избави от примка на ловец, от изтребителна пораза, с перата Си ще те осени и под крилете Му ще бъдеш на безопасно; щит и ограда е Неговата истина. Няма да се уплашиш от ужасите нощем, от стрелата, която лети денем, от ходещата в тъмата язва, от заразата, която опустошава по пладне. До тебе ще паднат хиляда, и десет хиляди теб отдясно; но до тебе няма да се приближи: само ще гледаш с очите си и ще виждаш отплатата на нечестивците. Защото ти каза: Господ е мое упование; Всевишния си избрал за твое прибежище; зло няма да ти се случи, и язва няма да се приближи до твоето жилище; защото ще заповяда на Ангелите Си за тебе, да те опазват във всички твои пътища: ще те понесат на ръце, да се не спънеш о камък с ногата си; аспида и василиск ще настъпиш, лъв и змей ще тъпчеш. Задето той Ме възлюби, ще го избавя; ще го защитя, защото позна името Ми. Ще повика към Мене, и ще го чуя; с него съм в скърби; ще го избавя и ще го прославя, ще го наситя с дълги дни и ще му явя Моето спасение.“
Молитвата да възкръсне Бог
 
Да възкръсне Бог и да се разпръснат враговете Му! Да бягат от лицето Му всички, които Го ненавиждат. Както изчезва димът, тъй и те да изчезнат. Както се топи восъкът от огъня, тъй да погинат и бесовете пред лицето на ония, които обичат Бога, осеняват себе си с кръстното знамение и във веселие говорят. Радвай се, пречестни и животворящи Кръсте Господен, който прогонваш бесовете със силата на разпънатия на тебе наш Господ, Иисус Христос, Който слезе в ада, унищожи силата на дявола и ни дарува Своя честен Кръст, за прогонване на всеки враг и противник. О, пречестний и животворящи Кръсте Господен! Помагай ми със светата Владичица Дева Богородица и с всички светии во веки веков. Амин.
Молитва против магьосничество
Господи Иисусе Христе, Сине Божий, обгради ме с Твоите свети Ангели, с молитвите на Пречистата наша Владичица Богородица и Всякога Дева Мария, със силата на честния и животворящ Кръст, със светия Божий архистратиг Михаил и със всичките безплътни небесни сили, със светия пророк, предтеча и кръстител Господен Иоан, на светия апостол и евангелист Иоан Богослов, на свещеномъченик Киприян и мъченица Юстина, на свети Николай Мирликийски чудотворец, на свети Иоан Рилски чудотворец, на преподобни Серафим Саровски чудотворец, на светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и на майка им София, на свети мъченик Трифон, на светите праведни богоотци Иоаким и Анна и на всички Твои светии, помогни на Твоя раб / Твоята рабиня / ………….. избави го /я/ от всички вражески влияния, от всякакво зло, от магия и вълшебство, от омагьосване и от лукавите хора. Да не могат да му /й/ причинят никакво зло. Господи, със светлината на Твоето сияние запази го /я/ сутрин, обед, вечер и в съня му /й/ и със силата на Твоята благодат отклони и отстрани от него /нея/ всякакви нечестиви злини, действащи по внушение на дявола. И още, ако някакво зло е замислено или направено, върни го обратно в преизподнята! Защото Твое е царството, и силата, и славата, на Отца и Сина, и Светия Дух. Амин!
Молитва срещу черната магия от св. Свещеномъченик Киприян
Владико, Господи Иисусе Христе, Боже наш, Който всички държиш, Ти си свят и благословен Цар на царете, Господар над господарите. Ти, Всемогъщи, седиш в светлина сред хиляди и милиони ангели, архангели и светии. Ти, Боже мой, знаеш тайните на Твоя раб Киприян, защото аз не познавах Твоите чудеса преди. Господи Вседържителю, Ти, Господи Иисусе Христе, благослови мене недостойния, за да стана достоен да живея в любов и послушание пред Твоите светии.
Моля те, Господи, където влезе магията, нека Твоето милосърдие да я разпръсне, защото и аз, Господи, бях много грешен, а Ти ме възвърна в правия път. Аз задържах облаците и те не пускаха дъжд; връзвах земята и тя не даваше плод; лозята не се разлистваха; стадата не даваха мляко; мъжете не се събираха с жените си и те не ставаха майки. Правех зимата – лято, а лятото – зима. Всичко лошо, което можех да направя – правех.
Затова, Господи, Боже наш, приеми моята смирена молитва и направи така, че всеки, който страда от лош дух и от тоя род, както и Твоя раб /Твоята рабиня / ……………….., който /която/ е вързан/a/ с магия със седемдесет и две степени и е омагьосан /а/ целогодишно от черна магия, както и домът му /й/, веднага, където се прочете тази молитва в вяра в Тебе, Боже, Твоят раб /Твоята рабиня/ ………….. и домът му /й/ да се освободи от всяко зло, от всяка болест, от всякаква магия, уроки и от всяка сатанинска злоба. Нека, Господи, Твоят раб /Твоята рабиня/ бъде развързан /развързана/ и освободен /освободена/ в името на Отца и Сина и Св. Дух, Амин!
И откъдето и да е изпратена магията – да се пръсне по молитвите на смирения раб Киприян и със силата на честния и животворящ кръст, с който се прогонва всяка вражеска сила, Амин!
Ако магията е сложена в праг или в кожа, или под ремък, или в земя, или в дърво – да се пръсне като дим! Амин!
Ако е написана с мастило, или с кръв човешка, или с кръв от добитък, или с каквото и да е друго нещо направена – да се пръсне и да освободи Твоя раб /Твоята рабиня/ …………….. Амин!
Ако магията е вързана с много възли, или с кости прокарана, или с каквото и да е направена – да се освободи Божият раб /Божията рабиня/ ……………. от всяко влияние на нечистия дух и домът му /й/ да се очисти от демонските сили, така че с вдъхновение рабът /рабинята/ Ти да казва: “Господ е мой Закрилник, Той ми помага, помага ми, помага ми. Няма да се уплаша от никакво зло, защото Ти, Господи си с мен! Твоят жезъл и Твоята десница ме спасяват и успокояват”
И така, моля Те Господи, Боже, Вседържителю, чуй молитвата на Твоя раб Киприян, простри Твоята мощна десница и милостиво погледни към Твоя раб /Твоята рабиня/ ………….. и му /й/ изпрати мирен ангел, верен пазител на душата и тялото, който всякога да го /я/ пази от всяко зло, за да слави нашия Изкупител и Избавител – сега и всякога и во веки веков! Амин!!!
Молитва към Господа Иисуса Христа /против уроки/
Господи Боже наш, Вседържителю и Всесилне, Лекарю на душите и телата и твърда опора на всички, които се надяват на Тебе! На Тебе се молим и от Тебе просим: премахни от Твоя раб /Твоята рабиня/ ……………. всяко дяволско влияние, всяко сатаяинско помрачение и нападение, всяка лукава хитрост и вреда. Обезвреди всяко зловредно влияние на завистливи и злобни човеци, причинено от лош поглед или злокобна мисъл и пожелание. Сам Ти, човеколюбиви Владико, простри властната Си десница и опълчи високата Си мишца срещу всяко коварство и посети това Твое създание с Твоето милосърдие, като му изпратиш мирен, силен и верен Ангел-Пазител на душата и тялото, за да го /я/ предпазва занапред от всяка злокобна вреда и уроки, та запазван от Тебе да бъде този Твой раб /тази Твоя рабиня/ здрав/а/ и невредим/а/ срещу всяко коварно нападение на сатаната и с благодарност да казва: „Господ ми е помощник и няма да се уплаша. Какво ще ми стори човек?“… и още: „Няма да се уплаша от злото, защото Ти, /Господи/, си с мене!“ О, Господи, Боже наш, съжали се над Твоето създание и избави Твоя раб /Твоята рабиня/ …………… от всяко зло, всяка вреда, изпитание, огън и от всичко, що причинява уроки – по молитвите на преблагословената и славна Владичица наша Богородица и Приснодева Мария, по застъпничеството на светите Ангели и по молитвите на всички светии. Амин.
Тропар на свещеномъченик Киприан и света мъченица Юстина
 
Предвождан от Божествения Дух, приел си светлината на Богопознанието, Киприане, посрамявайки змията, и като си понесъл заедно с Богомъдрата Юстина мъченическия подвиг, заедно с нея моли всемилостивата Троица, да ни дари велика милост.
Слава на Отца и Сина, и Светия Духа, сега, и винаги, и во веки веков. Амин!
Кондак на свещеномъченик Киприан и света мъченица Юстина
Като помощници и горещи застъпници, освободете ни, прибягващите към вас с вяра, от нечистите страсти, Киприане и Юстино славни, чрез благодатта на Духа.
Молитва към свети свещеномъченик Киприян
О, свети Божи угодниче и свещеномъчениче Киприяне – бърз помощник и молитвен застъпник за всички, които се обръщат към тебе! Приеми от нас, недостойните, тези хваления и изпроси от Господа за немощните хора сила, за скърбящите утешение и за всички нас полезен живот! Възнеси към Господа своята могъща, благородна молитва, за да ни запази от греховни нападения, да ни научи на истинско покаяние, да ни избави от плена на дявола и влиянието на всякакви зли духове, да успокои тези, които ни обиждат! Бъди ни крепък поборник срещу всички врагове видими и невидими; дари ни с търпение срещу изкушенията и в часа на нашата кончина бъди наш застъпник срещу изтезаващите ни във въздушните митарства; и водени от теб да стигнем до горния Йерусалим и да се сдобием с Царството небесно, за да славим и възпяваме с всички светии пресветото има на Отца и Сина, и Светия Дух во веки веков. Амин!
По молитвите на светите наши отци, Господи Иисусе Христе, Боже наш, помилуй нас! Амин!
Advertisements